0

19Tiga

Posted by matsan on Tuesday, March 19, 2013Assalamualaikum.

Saat ini,aku sedang meminta pandangan seorang ibu,yang banyak jasanya terhadap diriku.Ibu yang masih menjadi tanggungjawabku untuk menjaganya hingga akhir hayatku.Dialah yang berusaha utk menyembuhkan perit dan hiris-hiris luka pada diriku.

Ku akui,beberapa ketika yang lalu,diriku bagai tumbang tidak bermaya.Hujung minggu yang banyak dihabiskan bersama tilam dan bantal yg empuk membuat aku rindu untuk bersua dengan kedua orang tuaku dan 2 anak kecil yang kini ligat meniti alam permbesaran.Kekangan kerja dan aktiviti pejabat membuatkan aku tidak dapat pulang ke kampong halaman pada minggu itu.

Sakit yang ku tahan tatkala bahu lari dari paksinya akibat terjatuh amatlah menguji kesabaran iman.2-3 jari kaki kiri yang tiba-tiba tidak punya deria rasa yg sempurna tatkala menyentuh bumi dipendamkan dari pengetahuan orang ramai.Aku hanyalah aku,yang punya hati dan perasaan.Kadang goyah pabila berdepan ujian.

Sinaran matahari semakin meninggi,menandakan akan masuk ke separuh hari.Aku masih di atas kerusi di pejabat,menyiapkan entri ini,menunggu tugasan baru yg hendak diberi.
………………………………………………………………………………………………………

Akhir pesan seorang ibu : Beri dia masa.Mungkin dia sedang buat pilihan yg terbaik buat dia.Beri dia masa dan lihat jawapannya.Tenang dan redha di atas segala kemungkinan.Mungkin orangnya adalah dia dan mungkin juga bukan dia.Yang penting awak sudah usaha.

Quote dari laman sesawang :
'Cintailah aku dalam diam dari kejauhan dengan penuh kesabaran dan keikhlasan'.

Mungkin mula saat itu,aku buat terakhir kalinya merelakan kau pergi.Jika kita bertemu kembali atau aku sedia mencarimu semula,ku tetap menanti sebuah jawapan ikhlas daripada dirimu.Ada satu cerita lama yang aku simpan dalam, yang tahu hanya aku. Sebuah cerita tentang hati.

#Terima kasih,jika kau juga mengingati. =)

0 Comments

Copyright © 2009 -KeHiDuPaN- All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.